Британска амбасада донирала опрему за обуку службених паса и опрему за физичке припреме специјалаца

У бази Јединице за специјалну подршку Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас је (17.9.2015. године) извршена званична примопредаја донације Британске амбасаде СИПА-и. СИПА-и је донирана опрема за обуку и тренинг службених паса и опрема за теретану и простор за физичке припреме специјалаца.

Овим поводом помоћник директора СИПА-е Анђелко Хргић уручио је британском војном аташеу Полу Маршалу „Златни рељефни амблем СИПА-е“, а службенику Амбасаде Алану Талакићу  „Захвалницу СИПА-е“ за подршку и несебичан допринос у стручном усавршавању и јачању оперативних капацитета Јединице за специјалну подршку СИПА-е.

Помоћник команданта Јединице за специјалну подршку Јовица Миросављевић изразио је захвалност на донираној опреми и подршци у јачању оперативне моћи и спремности Јединице. Он је истакао да је Британска амбасада дугогодишњи партнер и пријатељ СИПА-е, те да ће успјешна сарадња, путем различитих пројеката, бити настављена и у наредном периоду.

Полицијски службеници Јединице овим поводом извели су тактичко-показну вјежбу тренажног процеса службених паса које је СИПА набавила у претходном периоду, а који ће, у складу са планом обуке, бити обучени за кориштење у наредних седам до 13 мјесеци.

Пуковник Пол Маршал изразио је захвалност помоћнику директора господину Хргићу на топлим ријечима добродошлице те на урученом поклону. Он је рекао да Јединица за специјалну подршку испуњава задатке који захтијевају посебне вјештине и највише стандарде личног интегритета, искрености и професионализма који је присутан код сваког припадника Јединице.