Амбасадорка Њемачке у БиХ посјетила СИПА-у

Амбасадорка Савезне Републике Њемачке у БиХ Њ.Е. Маргрет Уебер, посјетила је данас (25.8.2020. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Дарком Ћулумом.

Будући да је ово прва посјета амбасадорке Савезне Републике Њемачке СИПА-и од када је Дарко Ћулум именован за директора, разговарано је о будућим плановима СИПА-е, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету, са посебним акцентом на борбу против тероризма и организованог криминала. У том контексту, наглашен је заједнички рад на предметима са Савезном криминалистичком полицијом Њемачке и благовремена размјена обавјештајних сазнања и информација, чији је резултат провођење више оперативних акција усмјерених против тешких облика организованог криминала и тероризма.

Директор СИПА-е Дарко Ћулум захвалио је амбасадорки Уeбер на континуираној подршци коју Савезна Република Њемачкa пружа СИПА-и у процесу јачања капацитета СИПА-е, прије свега кроз опремање и унапређење рада. Он је истакао значај донације десет аутомобила у вриједности од 391.760,00 КМ коју је амбасадорка Савезне Републике Њемачке уручила СИПА-и крајем прошле године.

Амбасадорка Уебер честитала је директору СИПА-е на именовању те најавила да ће и у наредном периоду Влада Савезне Републике Њемачке бити партнер СИПА-е и подржавати њен даљи развој и захвалила директору на досадашњој успјешној сарадњи.