Јачање сарадње у борби против тероризма и организованог криминала

Амбасадорка Републике Француске задужена за борбу против организованог криминала посјетила СИПА-у

У оквиру званичне посјете Босни и Херцеговини, амбасадорка задужена за борбу против организованог криминала Министарства спољних послова Републике Француске Мишел Рамис посјетила је данас (30.3.2016. године) са сарадницима Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Перицом Станићем.

На састанку је разговарано о раду СИПА-е, надлежностима и улози коју има у безбједносном систему БиХ, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету. Акценат је био на борби против тероризма, као глобалне пријетње, против илегалне трговине оружјем и трговине људима.

Учесници састанка истакли су да је сарадња између СИПА-е и надлежних органа Републике Француске у протеклом периоду била веома успјешна, посебно имајући у виду заједнички рад на предметима и формирање заједничког истражног тима који је успјешно реализовао оперативну акцију против трговине људима.

На састанку су прецизирани модалитети и правци будуће сарадње, с акцентом на благовремену размјену обавјештајних сазнања и информација од обостраног интереса, с циљем ефикасног супротстављања безбједносним изазовима данашњице и јачања партнерског односа.