Амбасадорка Републике Француске посјетила СИПА-у

Амбасадорка Републике Француске у БиХ Њ.Е. Клер Бодони са сарадницима посјетила је данас (3.12.2015. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором СИПА-е Перицом Станићем и најближим сарадницима.

На састанку је разговарано о актуелној безбједносној ситуацији у БиХ, с посебним освртом на борбу против тероризма и организованог криминала, безбједносним пријетњама и изазовима, те како им се ефикасно супротставити.

Њ.Е. Бодони истакла је да је сарадња са СИПА-ом била веома успјешна, нагласивши заједнички рад на предметима у различитим областима у протеклом периоду. Посебан акценат ставила је на посљедњу акцију у борби против трговине људима коју је реализовао заједнички истражни тим БиХ и Републике Француске. Амбасадорка Бодони рекла је да Амбасада Републике Француске стоји на располагању СИПА-и и да ће и у будућности бити отворена за сваки вид сарадње.

Директор СИПА-е изразио је задовољство на досадашњој успјешној сарадњи и истакао да ће бити унапријеђена у наредном периоду. Представници Амбасаде Републике Француске честитали су директору СИПА-е на именовању и зажељели пуно успјеха у раду.