Амбасадорка Краљевине Шпаније посјетила СИПА-у

Амбасадорка Краљевине Шпаније у БиХ Њ.Е. Мариа Аурора Мејиа Ерасквин (Maria Aurora Mejia Errasquin), посјетила је данас, 29.1.2014. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састала се са директором Гораном Зубцем.

Будући да је ово прва званична посјета амбасадорке Мејиа Ерасквин, на састанку је разговарано о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима, организационој структури, резултатима које је постигла у протеклом периоду, те улози коју има у безбејдносном систему БиХ.

Директор Зубац презентовао је резултате посљедњих акција СИПА-е у борби против организованог криминала, с акцентом на акцију кодног назива “Лутка”, као и акције “Бос” и “Мастер” из области финансијског криминала и корупције и друге акције. Он је истакао да је СИПА одлучна у борби против свих видова криминала и да ради пуним капацитетом.

Њ.Е. Мејиа Ерасквин честитала је директору СИПА-е на посљедњим успјешно реализованим оперативним акцијама и укупним резултатима које је Агенција постигла од оснивања до данас, те пожељела пуно успјеха у даљем раду и у остваривању циљева СИПА-е.

На састанку је закључено да је досадашња сарадња била успјешна, те да ће у наредном периоду бити још више унапријеђена.