Грмек и Станиђ разговарали о будуђој сарадњи и јачању капацитета СИПА-е

Амбасадор Словеније Изток Грмек посјетио СИПА-у

Амбасадор Словеније у БиХ Њ.Е. Изток Грмек и словеначки полицијски аташе у БиХ Јанко Горшек посјетили су данас (5.4.2016. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састали се са директором СИПА-е Перицом Станићем.

Будући да је ово прва посјета амбасадора Словеније СИПА-и од када је Перица Станић именован за директора, разговарано је о активностима СИПА-е у борби против најсложенијих видова криминала и будућим плановима, као и о актуелним безбједносним изазовима. Акценат је био на напорима СИПА-е и надлежних органа Словеније у борби против тероризма и свих облика организованог криминала. У том контексту разговарано је о сарадњи у протеклом периоду и ефикасној размјени обавјештајних сазнања и информација, те о додатном јачању капацитета СИПА-е организовањем специјалистичких обука за полицијске службенике и другим видовима подршке.

Амбасадор Грмек и аташе Горшек изразили су задовољство због досадашње успјешне сарадње са СИПА-ом, те истакли да је СИПА битан партнер Словеније у борби против најтежих облика криминала.

На састанку су прецизирани модалитети и правци будуће сарадње, с циљем ефикаснијег супротстављања безбједносним изазовима данашњице.