Амбасадор Румуније посјетио СИПА-у

Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) посјетио је данас, 20.2.2014. године, амбасадор Румуније у БиХ Њ.Е. Филип Теодореску и састао се са директором СИПА-е Гораном Зубцем.

Амбасадор Теодореску уручио је директору СИПА-е позивницу за присуство регионалној конференцији под називом „Промоција најбољих пракси у борби против корупције на високом нивоу и поврату имовине“, која ће у наредном периоду бити одржана у Букурешту. Повод за посјету амбасадора Румуније СИПА-и био је и тренутна безбједносна ситуација у БиХ, с освртом на борбу против корупције.

Директор Зубац упознао је амбасадора Теодорескуа са улогом коју СИПА има у безбједносном систему БиХ, истичући при томе да је, у складу са Стратегијом СИПА-е, борба против корупције и тешког финансијског криминала један од приоритетних задатака ове агенције. Зубац је, такође, презентовао резултате посљедњих оперативних акција СИПА-е које се односе на борбу против овог вида криминала.

На састанку је обострано истакнута нужност регионалне и међународне сарадње у борби против ове врсте криминала, те су договорени модалитети и правци будуће сарадње.