Амбасадор Р. Словеније посјетио СИПА-у

Амбасадор Р. Словеније у БиХ Њ.Е. Изток Грмек и словеначки полицијски аташе у БиХ Јанко Горшек, посјетили су данас, 11.2.2014. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА), гдје су се састали са директором СИПА-е Гораном Зубцем.

Будући да се ради о првој званичној посјети новоименованог словеначког амбасадора у БиХ, на састанку је разговарано о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима, организационој структури, те улози коју има у безбједносном систему БиХ.

Директор СИПА-е презентовао је све битне појединости у вези са досадашњим успјешним функционисањем Агенције, с посебним акцентом на посљедње реализоване оперативне акције. Он је нагласио да СИПА располаже најјачим истражним капацитетима за борбу против најсложенијих видова криминала и да ради пуним капацитетом.

Амбасадор Грмек и аташе Горшек исказали су задовољство на досадашњој успјешној сарадњи са СИПА-ом, те истакли да је ова агенција главни партнер Р. Словеније у БиХ у борби против најтежих видова криминала.

На састанку су договорени модалитети и правци будуће сарадње, који ће у наредном периоду бити додатно прецизирани на оперативним радним састанцима.