Амбасадор Кувајта у БиХ посјетио СИПА-у

Амбасадор Кувајта у БиХ Њ.Е. Насер Риден Тхамер Алмотаири посјетио је данас (28.1.2016. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Перицом Станићем.

Будући да је ово прва посјета амбасадора Кувајта СИПА-и од када је Перица Станић именован за директора, разговарано је о приоритетима рада СИПА-е и будућим плановима, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету, с посебним акцентом на борбу против тероризма и организованог криминала. Алмотаири и Станић разговарали су и о посљедњим оперативним акцијама СИПА-е које су привукле велику пажњу домаће и међународне јавности.

Директор Станић истакао је да ће СИПА наставити интензивно радити спроводећи мјере и радње у оквиру борбе против свих видова криминала, што је њен основни задатак и обавеза према грађанима.

Њ.Е. Насер Алмотаири подржао је СИПА-у у борби против најсложенијих видова криминала. Он је честитао директору СИПА-е на именовању и зажелио успјех у даљем раду и остваривању циљева СИПА-е, те га позвао да у скорије вријеме узврати посјету Амбасади.