Одржан састанак са директором Гораном Зубцем

Амбасадор Кувајта посјетио СИПА-у

Амбасадор Кувајта у БиХ, Њ.Е. Насер Риден Тхамар Алмотаири (Nasser Riden Thamer Almotairi), посјетио је данас (10.3.2015. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором Гораном Зубцем.

Будући да је ово прва званична посјета амбасадора Кувајта СИПА-и, на састанку је разговарано о свим аспектима рада СИПА-е, њеним надлежностима и улози коју има у безбједносном систему БиХ, те о актуелној безбједносној ситуацији.

У разговору са амбасадором Кувајта директор Зубац је истакао да су приоритети рада СИПА-е борба против тероризма и финансирања терористичких активности, с посебним акцентом на проактивно и превентивно дјеловање, затим организованог криминала, финансијског криминала и корупције, те ратних злочина. Он је упознао амбасадора Кувајта да је СИПА формирала Специјални тим за борбу против тероризма који блиско сарађује са партнерским агенцијама у БиХ, земљама региона и шире, те да су сви људски, материјални и технички капацитети СИПА-е стављени у функцију борбе против тероризма која је апсолутни приоритет. Зубац је нагласио да ће посебну пажњу у будућности посветити јачању свеукупних капацитета СИПА-е како би се обезбиједило да СИПА иде у корак са временом.

Њ.Е. Насер Алмотаири подржао је СИПА-у у свеукупним напорима у борби против најсложенијих видова криминала. На састанку су договорени модалитети будуће сарадње.