Амбасадор Италије у БиХ са сарадницима посјетио СИПА-у

Амбасадор Италије у БиХ Њ.Е. Никола Минаси и представник Канцеларије за везу са Интерполом Италије за БиХ, посјетили су данас (27.8.2020. године) Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састали се са директором СИПА-е Дарком Ћулумом.

Будући да је ово прва посјета амбасадора Италије СИПА-и од када је Дарко Ћулум именован за директора, разговарано је о активностима СИПА-е у борби против најсложенијих видова криминала и будућим плановима, као и о актуелним безбједносним изазовима у БиХ и свијету. Минаси и Ћулум разговарали су и о билатералној сарадњи у областима од обостраног интереса, с посебним освртом на борбу против тероризма као глобалног феномена.

Директор СИПА-е је истакао да су приоритети СИПА-е борба против тероризма, организованог криминала, те финансијског криминала и корупције, као и сарадња са партнерским агенцијама у земљи и региону.

Њ.Е. Никола Минаси честитао је директору СИПА-е на именовању и зажелио успјех у раду те истакао да је у протеклом периоду сарадња са СИПА-ом била изузетно успјешна. Он је рекао да СИПА има његову подршку и да ће Италија и даље бити партнер СИПА-и у борби против свих облика криминала и јачању њених укупних капацитета.

Учесници састанка изразили су задовољство на досадашњој успјешној сарадњи и увјерење да ће бити настављена и додатно унапријеђена у наредном периоду.