Амбасадор Италије посјетио СИПА-у

Амбасадор Италије у БиХ Њ.Е. Руђеро Кориас (Ruggero Corrias) са сарадницима посјетио је данас, 2.12.2013. године, Државну агенцију за истраге и заштиту (СИПА) и састао се са директором СИПА-е Гораном Зубцем.

Будући да је ово прва званична посјета амбасадора Кориаса СИПА-и, на састанку је разговарано о свим аспектима рада Агенције, њеним надлежностима, организационој структури и улози коју има у безбједносном систему БиХ.

Директор Зубац је презентовао све битне појединости у вези са успјешним функционисањем СИПА-е, са освртом на посљедње реализоване акције у борби против организованог криминала и корупције. Он је нагласио да су приоритети СИПА-е борба против тероризма, организованог криминала, те финансијског криминала и корупције, као и сарадња са партнерским агенцијама у земљи и региону.

Амбасадор Кориас истакао је да је у протеклом периоду сарадња са СИПА-ом била изузетно успјешна, те да ће бити додатно унапријеђена у наредној години. Он је рекао да СИПА има његову подршку и да ће Амбасада Италије и даље бити партнер СИПА-и у борби против криминала и јачању њених свеукупних капацитета.