АКЦИЈА СИПА-E КОДНОГ НАЗИВА „ПИОНИР“

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) у сарадњи са службеницима Управе за индиректно опорезивање БиХ и полицијским службеницима Министарства унутрашњих послова Тузланског и Средњобосанског кантона, данас (02.10.2018. године), поступајући по наредби Суда БиХ, започели су вршење претреса на пет локација.

 У току претреса пронађена је једна машина за резање дувана, око 70 кг резаног дувана, око 1.000 кг фабрички обрађеног дувана (стрипса), око 2000 кутија цигарета без акцизних маркица, већа сума новца за коју постоје основи сумње да је прибављена извршењем кривичног дјела, као и документација која може послужити као доказ у кривичном поступку.

Такође, у четири правна лица на подручју Орашја, Обудовца, Бијељине и Градачца, по наредби Тужилаштва БиХ, у току је привремено одузимање документације која може послужити као доказ у кривичном поступку. Наредбама суда обухваћена су четири лица са подручја Тузле, Лукавца и Витеза, и иста ће бити лишена слободе. Акција се спроводи у циљу доказивања постојања елемената кривичног дјела „Организовани криминал“, из члана 250. у вези са кривичним дјелом „Недозвољен промет акцизних производа“, из члана 210а. Кривичног закона БиХ.