Акција „Лифт“ – лице иницијала И.Р. лишено слободе

Поступајући по захтјеву Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), а на основу наредбе Тужилаштва БиХ, полицијски службеници Граничне полиције БиХ јуче су (27.12.2015. године) на Граничном прелазу „Увац“ слободе лишили лице иницијала И.Р. (1970) и истог дана га предали полицијским службеницима СИПА-е. Наведено лице лишено је слободе у наставку активности у оквиру предмета кодног назива „Лифт“.

Лице иницијала И.Р. сумњичи се да је починило кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе. Након криминалистичке обраде, лице лишено слободе предато је јуче Тужилаштву БиХ на даље поступање.

Полицијски службеници СИПА-е, у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Херцеговачко-неретванског кантона и МУП-а Кантона Сарајево, 21.12.2015. године спровели су оперативну акцију кодног назива „Лифт“. На подручју Сарајева, Мостара и Бугојна слободе је лишено шест лица због постојања основа сумње да су починили кривично дјело организовани криминал, у вези са кривичним дјелом неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне употребе. Претресени су објекти на шест локација, а током претреса пронађена је већа количина оружја, муниције, експлозива и експлозивних направа, као и други предмети који могу служити као доказ у даљем поступку.