Дрогу наручивали путем „дарк веба“

Акција „Коверта“: СИПА лишила слободе два лица због неовлаштеног промета опојним дрогама

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА), у оперативној акцији кодног назива „Коверта“, данас су (24.10.2017. године) на подручју Зенице лишили слободе два лица због постојања основа сумње да су починила кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога.

Лица лишена слободе сумњиче се да су дужи временски период путем „дарк веба“ из Холандије наручивала пошиљке опојне дроге амфетамин, која је скривана у коверте и редовном поштом достављана у БиХ.

У току су претреси објеката на три локације на подручју Зенице. До сада је откривена и привремено одузета одређена количина прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојне дроге амфетамин, спид и екстази, затим дигитална вага, мобилни телефони и други предмети који могу послужити као докази у даљем поступку.

Наведене активности реализују се по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, уз подршку полицијских службеника МУП-а Зеничко-добојског кантона.

Лица лишена слободе биће приведена у СИПА-у ради криминалистичке обраде, након чега ће, уз извјештај о почињеном кривичном дјелу и починиоцу, бити предата надлежном тужилаштву на даље поступање.