АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „НОКАУТ“ – СЕДАМ ЛИЦА ЛИШЕНО СЛОБОДЕ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, данас 15.06.2021. године реализују оперативну акцију кодног назива „Нокаут“ у оквиру које је седам лица лишено слободе због сумње у почињење кривичног дјела “Неовлаштена производња и стављање у промет опојних дрога”из члана 238. став (1) Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине.

У току су претреси лица, објеката и покретних ствари које користе осумњичена лица на седам локација на подручју Херцеговачко-неретванског кантона.

У досадашњем току акције пронађена је плантажа са укупно 372 стабљике које својим изгледом асоцирају на биљке индијске конопље „Цаннабис сатива“, преко два килограма зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуана, одређена количина материје која својим изгледом асоцира на синтетичке опојне дроге, прецизна вага, већи број мобилних и тзв. криптованих телефона, око 5000 Еура у различитим апоенима и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Кантоналног тужилаштва Херцеговачко-неретванског кантона, под чијим надзором су и реализоване наведене активности. Акција се реализује по наредби Општинског суда у Мостару и у сарадњи са Обавјештајно-сигурносном агенцијом Босне и Херцеговине, те уз пружање помоћи полицијских службеника Граничне полиције Босне и Херцеговине и министарстава унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона.