АКЦИЈА КОДНОГ НАЗИВА „НЕБО“ – ПЕТ ЛИЦА ЛИШЕНО СЛОБОДЕ

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту, данас 14.06.2021. године реализовали су оперативну акцију кодног назива „НЕБО“ у оквиру које је пет лица лишено слободе и извршени су претреси лица, објеката и покретних ствари које користе осумњичена лица на двије локације у Босанском Петровцу и једној локацији у Бихаћу.

Приликом вршења претреса пронађени су и привремено одузети предмети и документација који се могу довеси у везу са почињењем кривичног дјела „Удруживање ради чињења кривичних дјела“ из члана 340. Кривичног закона Федерације Босне и Херцеговине, у вези са кривичним дјелима „Злоупотреба положаја или овлаштења“ из члана 383. став (1), кривичним дјелом „Кривотворење службене исправе“ из члана 389. и кривичним дјелом „Примање дара или других облика користи“ из члана 380. став (1) истог закона.

Лица лишена слободе ће након криминалистичке обраде бити предата у надлежност поступајућем тужиоцу Кантоналног тужилаштва Унско-санског кантона, под чијим надзором су и реализоване наведене активности. Помоћ у реализацији акције пружили су полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона.