Велика Кладуша

Акција „Дамаск 4“: У наставку активности СИПА лишила слободе три лица

Полицијски службеници Државне агенције за истраге и заштиту (СИПА) данас су (11.1.2016. године), у наставку акције кодног назива „Дамаск“, слободе лишили три лица и претресли објекте на три локације на подручју Велике Кладуше с циљем проналаска и привременог одузимања предмета који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Наведене активности реализоване су по наредбама Суда БиХ и Тужилаштва БиХ, а у сарадњи са полицијским службеницима МУП-а Унско-санског кантона.

Слободе су лишена лица иницијала Н.Ш. (1988), А.М. (1960) и Џ.В. (1989) због постојања основа сумње да су починила кривично дјело из члана 162б КЗ БиХ став (3) „Противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама“.

Током претреса пронађено је и привремено одузето шест ручних бомби, једна тренутна тромблонска мина, двије противпјешадијске нагазне мине, 26 комада муниције за пушкомитраљез М-84 7,62 мм, 30 комада пушчане муниције 7,9 мм, шест комада пиштољске муниције 7,65 мм, мачета, застава ИСИЛ-а, пластични шаблон за осликавање обиљежја ИСИЛ-а, мобилни телефони, СИМ картице и други предмети који могу послужити као доказ у даљем поступку.

Лица лишена слободе приведена су у службене просторије СИПА-е, гдје ће бити криминалистички обрађена, након чега ће се, сходно упутствима поступајућег тужиоца, одлучити о њиховом даљем статусу.