U nastavku operativne akcije „Regina“ slobode lišene dvije osobe

U nastavku operativne akcije „Regina“ policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), dana 22.03.2023. godine, na području Konjica lišili su slobode dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo „Nedozvoljen promet akciznih proizvoda“, propisano Krivičnim zakonom Bosne i Hercegovine.

Po usmenom nalogu Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, pretreseno je putničko motorno vozilo koje su koristile osobe lišene slobode, prilikom čega je otkriveno i privremeno oduzeto oko 1000 kutija cigareta koje nisu obilježene kontrolnim i poreskim markicama na način propisan poreskim zakonodavstvom Bosne i Hercegovine.

Osobe lišene slobode sprovedena su u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih. O daljem statusu osoba odlučivat će postupajući tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine.