Studenti Visoke škole „Logos centar“ posjetili SIPA-u

U skladu sa potpisanim Sporazumom o saradnji između Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i Visoke škole „Logos centar“ Mostar, oko 40 studenata studijskih programa „Sigurnost“ i „Kriminalistika“ danas su (2.6.2016. godine), u pratnji profesora Maida Pajevića, posjetili SIPA-u.

Prilikom posjete studentima je prezentirana organizaciona struktura, nadležnosti i uloga koju SIPA ima u sigurnosnom sistemu BiH, rezultati rada u proteklom periodu i druge činjenice u vezi sa njenim uspješnim funkcioniranjem.

Studenti su posjetili i bazu Jedinice za specijalnu podršku, gdje im je prezentiran rad i uloga ove elitne jedinice u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala, a pokazan im je i dio naoružanja i druge opreme kojom Jedinica raspolaže. Također, prisustvovali su i taktičko- pokaznim vježbama, treningu  službenih pasa u oblasti policijske taktike, okušali su se i u gađanju sim naoružanjem, a organizirano je i prikladno takmičenje.

Predstavnici Visoke škole „Logos centar“ izrazili su zahvalnost za prijem i dobrodošlicu, a zaključeno je da je današnja posjeta bila veoma uspješna i višestruko korisna.

SIPA će i ubuduće sarađivati sa navedenom institucijom, ali i ostalim obrazovnim institucijama u BiH, jer smatra veoma značajnim da na ovaj način učestvuje u edukaciji budućih kadrova sigurnosnih struktura u BiH. Ovakav vid saradnje naročito je značajan jer je veliki broj studenata zainteresiran da nakon završetka studija započne radni odnos u SIPA-i.