OPERATIVNA AKCIJA „RIS“

SIPA LIŠILA SLOBODE DVIJE OSOBE

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su (25.7.2019. godine) započeli realizaciju operativne akcije kodnog naziva „Ris“, u okviru koje su slobode lišene dvije osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinile krivično djelo iz člana 207. Krivičnog zakona Republike Srpske „Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Policijski službenici SIPA-e još uvijek pretresaju stambene i poslovne objekte na dvije lokacije na području Srpca, a do sada je otkrivena laboratorija sa vještačkim uslovima za uzgoj marihuane, te privremeno oduzeta veća količina opojne droge, novca, raznih vrsta oružja i municije, mobilni telefoni i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Nakon okončanja navedenih aktivnosti, koje se izvode po naredbama Osnovnog suda u Gradišci i Okružnog javnog tužilaštva u Banjoj Luci, osumnjičene osobe bit će privedene u prostorije SIPA i nad njima će se izvršiti kriminalistička obrada nakon čega će u zakonskom roku biti predate u dalju nadležnost postupajućem tužilaštvu.