POZIV KANDIDATIMA ZA TEST PSIHOFIZIČKE IZDRŽLJIVOSTI U EKSTREMNIM SITUACIJAMA – ČIN POLICAJAC

U skladu sa Odlukom o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (član 26.), obavještavamo kandidate koji su uspješno položili usmeni test – intervju da treba da pristupe testu psihofizičke izdržljivosti u ekstremnim situacijama.

Testiranje psihofizičke izdržljivosti u ekstremnim situacijama podrazumijeva izlaganje kandidata psihofizičkoj napetosti u kojoj se od njega očekuje željeni oblik ponašanja. Tokom provjere kandidat rješava specifične zadatke pri čemu je konstantno izložen psihičkim i fizičkim naporima. Da bi kandidat uspješno završio zadatak, neophodno je da sluša uputstva i postupa po njima. Kandidati će biti testirani na više vrsta fobija (straha): strah od vode, zatvorenog prostora, otvorenog i praznog prostora, visine, oružja, životinja itd.

Testiranje traje sedam dana ili 140 radnih sati na pogodnim terenima po Planu provjere psihofizičke provjere kandidata.

Tokom testiranja kandidat ima obezbijeđen smještaj i ishranu.

Konačna ocjena uspješnosti kandidata vrši se ocjenom „zadovoljava“ ili „ne zadovoljava“. Kandidat ocijenjen ocjenom „ne zadovoljava“ isključuje se iz daljeg postupka izbora.

Kandidati su obavezni prije testa psihofizičke izdržljivosti u ekstremnim situacijama potpisati Izjavu da dobrovoljno pristupaju testu, te da su upoznati da u slučaju njihovog povređivanja Agencija ne snosi odgovornost.

Svi kandidati dužni su poštovati pravila kućnog reda institucije u kojoj se vrši testiranje i obavezno sa sobom ponijeti:

- važeći identifikacioni dokument,

- pribor za ličnu higijenu,

- komplet posteljinu (jastučnica, čaršaf, navlaka za pokrivač),

- sportsku opremu (patike, sportska majica, trenerka),

- opremu za bazen (kupaći kostim, kapa za plivanje),

- ostalu odjeću i obuću za boravak u trajanju do sedam dana i

- ukoliko kandidat posjeduje uniformu bez oznaka vojske i policije, taktičke (vojničke) čizme ili duboke gojzerice, ranac/ruksak kapaciteta 40 litara ili više, potrebno je da ih ponese. Ukoliko kandidat ne posjeduje navedenu opremu, istom će biti privremeno zadužen u prostorijama Jedinice za specijalnu podršku.  

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka (Službeni glasnik BiH, broj 49/06 i 76/11) Liste kandidata su objavljene putem dodijeljenih šifri.

 

Svi pozvani kandidati dužni su se odazvati pozivu 28.06.2017. godine do 12,00 sati u bazu Jedinice za specijalnu podršku, ulica Vojvode Radomira Putnika 106, Istočno Sarajevo.

Listu možete preuzeti ovdje.