Perica Stanić: Neću se libiti provesti istragu protiv bilo koga

Na portalu Klix.ba 6.11.2015. godine objavljen je intervju sa novoimenovanim direktorom Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Pericom Stanićem, koji govori o planovima nakon preuzimanja dužnosti direktora SIPA-e.

U intervjuu Stanić, između ostalog, navodi da smatra da agencija ima dovoljno resursa da kvalitetno obavlja poslove iz svoje nadležnosti, ali ako govori o prioritetima onda su to terorizam i organizirani kriminal.

„Sigurnosni izazovi BiH su širok pojam da bih u jednoj rečenici objasnio svoje viđenje, međutim, svaki zavređuje posebnu pažnju, ali ako ih izdvajamo onda je to pošast savremenog svijeta, terorizam, zbog posljedica koje izaziva i organizovani kriminalitet kao brana napretku društva, prije svega EU integracijama. Naglasak će biti i na korupciji koja je prema svim istraživanjima veoma izražena, a i sama percepcija javnosti je takva“, rekao je, između ostalog, direktor SIPA-e.

Stanić je naveo da se neće libiti da provede istragu protiv bilo koga bez obzira na to čime se bavi i bez obzira na status u društvu, a posebno je istakao značaj saradnje SIPA-e sa drugim organima i institucijama.

Tekst možete u cijelosti pogledati ovdje.