Operativna akcija „Ring“ – slobode lišena jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su (29.6.2022. godine), u sklopu operativne akcije „Ring“, na području Sarajeva pretresli stambene objekte i pokretne stvari na šest lokacija, zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i „Nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Slobode je lišena jedna osoba koja je sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičene.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta određena količina opojne droge kanabis, tri litra kiseline koja se koristi za proizvodnju opojne droge spid, pištolj kalibra 6,35 mm, određena količina municije kao i dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u daljem postupku. 

Navedene aktivnosti provedene su po nalozima Kantonalnog suda u Sarajevu i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, u saradnji sa Federalnom upravom policije.