Razgovarano o budućoj saradnji

Predstavnici Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije posjetili SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetili su danas (15.10.2015. godine) predstavnici Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije na čelu sa dekanom prof. dr. Nedžadom Korajlićem. Predstavnici Fakulteta sastali su se pomoćnikom direktora SIPA-e Anđelkom Hrgićem i saradnicima.

Na sastanku je iskazana spremnost za uspostavom saradnje u oblastima od zajedničkog interesa. Razgovarano je o modalitetima buduće saradnje putem organiziranja okruglih stolova, predavanja i angažiranja stručnjaka koji će prezentirati primjere iz prakse, posjete studenata SIPA-i i dr. Akcenat je bio na organiziranju predavanja iz oblasti organiziranog kriminala, terorizma i drugih vidova kriminala, uz prezentiranje primjera iz prakse, ali i predavanja iz drugih oblasti iz djelokruga rada SIPA-e radi upoznavanja studenata sa ulogom SIPA-e i njenim značajem u sigurnosnom sistemu BiH.

Zaključeno je da će u narednom periodu biti utvrđen sadržaj Memoranduma o saradnji, te da će uskoro početi realizacija konkretnih aktivnosti.