Javni oglas broj: 16-11-34-2-850/19 od 13.02.2019. godine

O B A V I J E S T – testiranje poznavanja stranog jezika

U skladu sa članom 15. Poslovnika o radu Komisije za izbor kandidata za polaznike osnovne obuke kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i članom 11. Odluke o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i članom 14. Poslovnika o radu Komisije za izbor kandidata za polaznike osnovne obuke kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, obavještavamo vas da će se testiranje poznavanja stranog jezika održati 07.06.2019. godine u sjedištu Državne agencije za istrage i zaštitu, ul. Nikole Tesle 59 Istočno Sarajevo, u sljedećim terminima:

GRUPA I u 09,30 sati: engleski jezik;

GRUPA II u 13,30 sati: njemački jezik.

 NAPOMENA:

Testiranje poznavanja stranog jezika provodi se putem pismenog testa i testa govora. Navedeni testovi polagat će se isti dan, a samo kandidati koji budu zadovoljili pismeni test pristupit će testu govora.

Pismeni test iz engleskog jezika počinje u 09,30 sati, dok će test govora, za kandidate koji zadovolje pismeni test, biti održan isti dan nakon završetka pismene provjere.

Pismeni test iz poznavanja njemačkog počinje u 13,30 sati, a test govora, za kandidate koji zadovolje pismeni test, bit će održan isti dan nakon završetka pismene provjere.

Kandidati treba da dođu pola sata prije testiranja da bi se mogle ispoštovati procedure ulaska u zgradu Agencije.

Tokom testiranja neće biti dozvoljeno korištenje mobilnih telefona, tehničkih uređaja niti drugih pomagala (rječnika). Obavezno je poštovati raspored i termin testiranja.

Obavijest u cjelini možete pročitati ovdje.