Uspješna saradnja SIPA-e i Hayat TV

Novinaru Veldinu Čustoviću dodijeljeno priznanje SIPA-e

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (16.9.2015. godine) novinaru i uredniku Hayat TV Veldinu Čustoviću uručena zahvalnica SIPA-e za doprinos u podizanju njenog ugleda i za promoviranje u javnosti. Zahvalnicu je uručio pomoćnik direktora SIPA-e Anđelko Hrgić.

U skladu sa Pravilnikom o priznanjima i nagradama Državne agencije za istrage i zaštitu, a zbog profesionalnog angažmana i predanog rada prilikom izrade dokumentarnog filma o SIPA-i, rukovodstvo SIPA-e donijelo je odluku o dodjeli ovog priznanja novinaru Hayat TV. 

Nakon višemjesečnog snimanja na terenu, Veldin Čustović završio je dokumentarac o SIPA-i koji je emitiran 7. januara 2015. godine na Hayat TV. U dokumentarcu se govori o rezultatima SIPA-e i požrtvovanosti njenih pripadnika i pokazuje druga strana agencije koju građani ranije nisu imali priliku vidjeti. Snimanje je trajalo nekoliko mjeseci, a ekipa Hayat TV i pripadnici SIPA-e uložili su velike napore tokom snimanja koje je proteklo bez problema. Dokumentarni film o SIPA-i objavljen je i na “YouTube” kanalu Hayat TV, a do sada je evidentirano više od 88 hiljada pregleda.

“Na spremnosti i obučenosti specijalne jedinice, ali i ostalih organizacionih jedinica, SIPA-i mogu pozavidjeti mnoge svjetske policijske agencije“, rekao je Čustović i dodao da mu je bila čast i zadovoljstvo raditi sa pripadnicima SIPA-e.          

Pomoćnik direktora SIPA-e istakao je da je emitiranje navedenog dokumentarnog filma doprinijelo podizanju imidža SIPA-e i potvrđivanju njene uloge kao vodeće policijske agencije u BiH i šire. On je rekao da je novinar Veldin Čustović predanim radom pokazao da je istinski prijatelj SIPA-e.