Nastavak operativne akcije „KAMEN“ – pronađeno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge heroin

U nastavku operativne akcije koja je započeta na osnovu informacija Državne agencije za istrage i zaštitu (u daljem tekstu: SIPA) koja je ustupljena MUP-u Republike Hrvatske pronađeno i privremeno oduzeto 15 kilograma opojne droge heroin.

Kao što je javnost ranije upoznata 13.10.2021. godine, operativna akcija „Kamen“ je rezultirala lišenjem slobode jednog državljanina Bosne i Hercegovine na području Republike Hrvatske, kod kojeg je pronađen i privremeno oduzet jedan kilogram opojne droge heroin.

U nastavku operativne akcije na području Republike Hrvatske 15.10.2021. godine pronađeno je dodatnih 15 kligorama heroina, jedan kilogram amfetamina i 18.000,00 Eura u putničkom motornom vozilu državljanina Bosne i Hercegovine, koje se nalazilo na licu mjesta zajedno sa prvoosumnjičenim licem, državljaninom Bosne i Hercegovine a koje je slobode lišeno od strane policijskih službenika Republike Hrvatske dana 13.10.2021. godine.

Provedene aktivnosti rezultat su istrage koju SIPA-e vodi duži vremenski period u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Hrvatske i Obavještajno sigurnosnom agencijom Bosne i Hercegovine.