Najava: Potpisivanje memoranduma za provođenje ILECU u BiH

U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, 04. novembra 2010. godine, sa početkom u 11:00 sati, bit će upriličena svečana ceremonija potpisivanja Memoranduma o razumijevanju za provođenje ILECU u Bosni i Hercegovini i principima njegovog funkcioniranja.

Potpisnici Memoranduma su direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Mirko Lujić, direktor Granične policije BiH Vinko Dumančić, direktor Uprave za indirektno oporezivanje Kemal Čaušević, ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo, direktor Federalne uprave policije Zlatko Miletić i šef Policije Brčko Distrikta Goran Lujić.

ILECUs projekat, čije je finansiranje osigurala Evropska komisija, proveden je od strane Ministarstva unutrašnjih poslova, Saveznog ureda za kriminalistiku Austrije i Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine. Cilj projekta je unapređenje međunarodne policijske saradnje u borbi protiv organiziranog kriminala.

Ovom prilikom gostima će se obratiti i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Himzo Selimović, te vođa ILECUs projekta iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Austrije Gerhard Lang.