MUP Republike Turske donirao SIPA-i policijske uniforme

U službenim prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas je (18.6.2020. godine) izvršena zvanična primopredaja donacije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske i Ambasade Republike Turske SIPA-i, koju je formalno preuzeo zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević. Donaciju čini policijska oprema, odnosno taktičke uniforme koje će koristiti policijski službenici SIPA-e.

Ovom prilikom SIPA-u je posjetio ambasador Republike Turske NJ.E. Haldun Koč, gdje je održan sastanak sa zamjenikom direktora SIPA-e Đurom Kneževićem i saradnicima.

Tokom razgovora sa ambasadorom Republike Turske NJ.E. Haldun Kočom, zamjenik direktora Đuro Knežević je istakao da je jačanje materijalno-tehničkih i kadrovskih kapaciteta SIPA-e jedan od njegovih prioriteta, zbog čega ga posebno raduje donacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Turske. Cijeneći vrijednost i značaj navedene donacije, Knežević se zahvalio Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Turske te naglasio da će donirana oprema biti raspoređena u skladu sa potrebama  SIPA-e.

NJ.E. Haldun Koč rekao je da Ambasada Republike Turske stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid pomoći, kako bi se što efikasnije suprotstavila svim sigurnosnim izazovima današnjice, te da je SIPA ozbiljan partner u borbi protiv najsloženijih oblika kriminala.