Održan sastanak sa direktorom Pericom Stanićem i načelnicima organizacionih jedinica SIPA-e

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić posjetio SIPA-u

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) posjetio je danas (10.11.2015. godine) ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić. On je prisustvovao sastanku na kojem se novoimenovani direktor SIPA-e Perica Stanića predstavio načelnicima organizacionih jedinica SIPA-e.

Na sastanku je razgovarano o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svim aspektima rada SIPA-e, s posebnim akcentom na borbu protiv terorizma kao najvećeg sigurnosnog izazova današnjice, svih vidova organiziranog kriminala i korupcije.

Ministar Mektić pozdravio je prisutne, čestitao direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio mu mnogo uspjeha u daljem radu. On je istakao da Ministarstvo sigurnosti BiH stoji na raspolaganju SIPA-i za svaki vid podrške, kako bi SIPA odgovorila na najsloženije sigurnosne izazove današnjice. Ministar sigurnosti BiH rekao je da se od SIPA-e očekuje mnogo u narednom periodu i da je ona ključna u borbi protiv najozbiljnijih vidova kriminala. Mektić je istakao i značaj saradnje sa drugim sigurnosnim organima i institucijama, kako bi se zajednički odgovorilo na sve sigurnosne izazove.

Direktor SIPA-e zahvalio se na posjeti i spremnosti za podršku SIPA-i. On je rekao da će svoj posao raditi časno i profesionalno, da od svih zaposlenih u SIPA-i traži rad i rezultate, a da je njegova dužnost da osigura adekvatne uslove za rad. Stanić je istakao da se neće libiti da provede istragu protiv bilo koga, te da saradnja sa drugim organima i institucijama u BiH, a posebno Tužilaštvom BiH, nije upitna.