Komandant Evropske komande specijalnih operacija generalmajor Tabor u posjeti SIPA-i

Komandant Evropske komande specijalnih operacija (SOCEUR) generalmajor David H. Tabor posjetio je juče (27.9.2021. godine) sa saradnicima Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).

Sastanak komandanta SOCEUR-a i saradnika sa savjetnikom direktora SIPA-e i komandantom Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e održan je u prostorijama Jedinice za specijalnu podršku.

Na sastanku je razgovarano o dosadašnjoj uspješnoj saradnji, izazovima sa kojima se Jedinica za specijalnu podršku svakodnevno susreće u smislu potrebe za obukama i treninzima, nabavke materijalno-tehničkih sredstava i opreme, kao i o modalitetima buduće saradnje, kako sa Evropskom komandom specijalnih operacija, međunarodnim policijskim tijelima, tako i sa policijskim tijelima u Bosni i Hercegovini.

Predstavnici SIPA-e su se zahvalili na dosadašnjoj pruženoj podršci i uspješnoj saradnji, koju je u svim zajedničkim projektima Jedinici za specijalnu podršku pružala Evropska komanda specijalnih operacija na čelu sa generalmajorom Taborom.

Učesnici sastanka izrazili su spremnost i opredjeljenje za nastavak saradnje.