Održan sastanak sa direktorom Pericom Stanićem

Komandant EUFOR-a u nastupnoj posjeti SIPA-i

Novoimenovani komandant EUFOR-a u BiH generalmajor Anton Waldner danas je (26.4.2017. godine) sa saradnicima posjetio Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Budući da se radi o nastupnoj posjeti, direktor SIPA-e je komandanta EUFOR-a upoznao sa osnovnim činjenicama u vezi sa radom SIPA-e, organizacionom strukturom, nadležnostima i ulogom koju ima u sigurnosnom sistemu BiH. Na sastanku je razgovarano i o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u BiH i svijetu i drugim značajnim pitanjima od obostranog interesa.

Generalmajor Anton Waldner je rekao da je posredstvom oficira za vezu upoznat sa dosadašnjom saradnjom sa SIPA-om, te da je ubijeđen da će se uspješna saradnja nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio da SIPA ima podršku EUFOR-a i istakao da se napori SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala i osiguranju vladavine prava u BiH izuzetno cijene.

Direktor SIPA-e čestitao je komandantu EUFOR-a na imenovanju i dodao da je SIPA siguran i pouzdan partner, te da stoji na raspolaganju EUFOR-u za svaki vid podrške i saradnje.