Održan sastanak sa direktorom Pericom Stanićem

Komandant EUFOR-a posjetio SIPA-u

Komandant EUFOR-a u BiH general major Johann Luif sa saradnicima posjetio je danas (12.1.2016. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao sa direktorom SIPA-e Pericom Stanićem.

Budući da je ovo prva posjeta komandanta EUFOR-a SIPA-i od kada je Perica Stanić imenovan za direktora, razgovarano je o prioritetima rada SIPA-e i budućim planovima, kao i o aktuelnim sigurnosnim izazovima u BiH i svijetu.

Direktor Stanić istakao je da će prioritet rada SIPA-e biti beskompromisna borba protiv terorizma, s akcentom na preventivno djelovanje, o čemu svjedoči i posljednja akcija „Damask 4“, zatim organiziranog kriminala, finansijskog kriminala i korupcije i drugih krivičnih djela iz nadležnosti SIPA-e.

General major Johann Luif rekao je da je saradnja sa SIPA-om u proteklom periodu bila veoma uspješna, te da je ubijeđen da će se nastaviti i u narednom periodu. On je naglasio značaj međusobne saradnje u oblastima od obostranog interesa i rekao da SIPA ima podršku EUFOR-a, te da EUFOR cijeni napore SIPA-e u borbi protiv svih vidova kriminala s ciljem osiguranja vladavine prava u BiH.

Komandant EUFOR-a čestitao je direktoru SIPA-e na imenovanju i zaželio uspjeh u radu.