Kid's festival 2010 – Djeca iz Rudog i Busovače u posjeti SIPA-i

Jedinicu za specijalnu podršku Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) će sutra, 16.06.2010. godine, u okviru sedmog Kid`s festivala posjetiti djeca iz Rudog i Busovače.

Oko 50-oro djece će imati priliku da se kroz pokazne vježbe, igranje odbojke, takmičenje skakanja u vreći, druži i što bolje upozna sa pripadnicima specijalne policije SIPA-e.

Djeci će biti podijeljene majice sa logom SIPA-e, dok su za najuspješnije „skakače u vrećama“ osigurane i školske torbe sa priborom.

Pripadnici Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e će sutra posjetiti i štićenike Centra „Vladimir Nazor“, te Udruženja omladine i roditelja „Vratite nam osmijeh“, koji zbog poteškoća u razvoju nisu bili u mogućnosti da posjete ovogodišnji Kid`s festival, te im podijeliti majice sa logom SIPA-e.

Pozivamo Vas da svojim prisustvom date svoj doprinos sedmom Kid`s festivalu i da se sutra, 16.06.2010. godine od 13:00 sati u bazi Jedinice za specijalnu podršku SIPA-e, Ive Andrića 6, Istočno Sarajevo, družite sa djecom i specijalcima.