Jonathan M. Moore u posjeti SIPA-i

Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) danas, 28.08.2009. godine, posjetio je Jonathan M. Moore, zamjenik ambasadora SAD-a u BiH, te u razgovoru sa direktorom SIPA-e Mirkom Lujićem u ime Vlade SAD-a iskazao podršku Agenciji.

Direktor Lujić je ambasadora Moora upoznao sa organizacionom strukturom SIPA-e i problemima sa kojima se Agencija susreće u radu, te dosadašnjim rezultatima rada.

„Rezultati koje ste postigli u borbi protiv korupcije, terorizma, organiziranog kriminala jasan su znak da je SIPA postala važna institucija i bitan faktor stabilnosti u BiH“, kazao је Jonathan M. Moore, te tom prilikom čestitao na uspješnim akcijama koje su pripadnici Agencije u posljednje vrijeme proveli.

Na sastanku je razgovarano i o dosadašnjoj saradnji SIPA-e i Vlade SAD-a u BiH. Lujić i Moore su se složili da današnji sastanak predstavlja nastavak kontinuirane saradnje ove dvije institucije, te da će se ona nastaviti i ubuduće.

„Podrška koju Vlada SAD-a pruža SIPA-i u vidu obuka za naše pripadnike, vrijednim donacijama, ali i ekspertizama, za nas je neprocjenjiva“, kazao je direktor Lujić.

Sastanku su prisustvovali i Sead Lisak, zamjenik direktora SIPA-e, te James Tillman, direktor ICITAP-a u BiH

Jonathan M. Moore posjetio SIPA-u kako bi iskazao podršku Vlade SAD -а

Sastanku je prisustvovao i James Tillman, direktor ICITAP-a u BiH

Mirko Lujić, direktor SIPA-e, Sead Lisak zamjenik direktora SIPA-e,

Jonathan M. Moore, zamjenik američkog ambasadora u BiH, te James Tillman, direktor ICITAP-a u BiH