Direktor SIPA-e u posjeti Upravi policije MUP-a ZDK

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Darko Ćulum posjetio je danas (1. 11. 2023. godine) Upravu policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona gdje je razgovarao sa policijskim komesarom Admirom Gazićem. Na sastanku je razgovarano o saradnji koja je ostvarena u proteklom periodu između ovih policijskih tijela.

Komesar Uprave policije zahvalio se direktoru SIPA-e na podršci i pomoći koja je pružena u proteklom periodu prilikom provođenja određenih istraga i izrazio spremnost za unapređenje buduće saradnje. 

Direktor SIPA-e je pohvalio rad i aktivnosti Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona te je istakao važnost buduće saradnje, od čega će zavisiti i postupanje u bitnim predmetima i istragama koje su u nadležnosti SIPA-e a provode se na području Zeničko-dobojskog kantona. 

Razgovarano je i o konkretnim aktivnostima koje će biti preduzimane u narednom periodu, naročito u oblasti borbe protiv organiziranog  i  finansijskog kriminala.

Na sastanku je obostrano naglašena činjenica da policijske strukture u Bosni i Hercegovini moraju krajnje odlučno i profesionalno reagirati u okviru utvrđenih nadležnosti te da se samo zajedničkim naporima i koordiniranim međuinstitucionalnim djelovanjem mogu stvoriti pretpostavke za miran i siguran ambijent za sve građane Bosne i Hercegovine. Naglašena je važnost kontinuirane saradnje i blagovremene razmjene obavještajnih podataka i informacija u borbi protiv svih oblika kriminala.