DIREKTOR SIPA-e PRISUSTVOVAO ZAVRŠNOJ KONFERENCIJI PROJEKTA „FIRST LINE“ U REPUBLICI SLOVENIJI

Direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Perica Stanić i predstavnik Odsjeka za borbu protiv terorizma i trgovine ABHO učestvovali su na završnoj konferenciji „FIRST LINE“ projekta, održanoj juče, 6.6.2018. godine, na Brdu kod Kranja u Sloveniji.

Učesnici konferencije zaključili su da je projekat ispunio očekivanja i postavljene ciljeve, doprinio podizanju svijesti od opasnog i nasilnog ekstremizma i radikalizacije, te da predstavlja osnovu za nastavak i intenziviranje zajedničkih aktivnosti i saradnje u oblasti borbe protiv terorizma na području Zapadnog Balkana i šire.

Pored direktora policije Republike Slovenije, domaćina završne konferencije „FIRST LINE“ projekta, na konferenciji su učestvovali direktori policija iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije i Kosova. Takođe, konferenciji su prisustvovali i predstavnici organizacija EU RAN, PCCSEE i IISG, kao i predstavnici država članica Evropske unije, i to Austrije, Belgije i Hrvatske, uključenih u navedeni projekat.