Članovi komiteta za odbranu i sigurnost Parlamentarne skupštine NATO-a posjetili SIPA-u

Članovi Komiteta za odbranu i sigurnost i Potkomiteta za odbrambene sigurnosti i budućnost sigurnosti Parlamentarne skupštine NATO-a posjetili su danas (17.4.2018.) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).

Dragan Mektić i njegov zamjenik Mijo Krešić, direktor SIPA-e Perica Stanić, direktor Granične policije BiH Zoran Galić, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić i predstavnik Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Samir Kavazović, razgovaralo se o aktuelnom stanju sigurnosti u Bosni i Hercegovini i spremnosti policijskih agencija i Ministarstva sigurnosti BiH da se koordinirano suprotstave aktuelnim sigurnosnim izazovima.

Nakon sastanka gosti iz Parlamentarne skupštine NATO-a obišli su Jedinicu za specijalnu podršku SIPA-e, gdje su im prezentirane mogućnosti i spremnost Jedinice za izvršavanje zadataka i misije koju imaju, a izvedena je i pokazna vježba.

Sastanku u SIPA-i prisustvovali su i predsjedavajući Delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Nikola Lovrinović i član Delegacije Asim Sarajlić.