U operativnoj akciji „Cezar“ lišena slobode jedna osoba

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su na području Velike Kladuše realizirali operativnu akciju „Cezar“, u sklopu koje je pretresena jedna lokacija.

Slobode je lišena jedna osoba zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“, propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Osoba lišena slobode bit će tokom dana sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičene, nakon čega će u zakonskom roku biti predata u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opći poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Općinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona, u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.