U nastavku akcije „Damask“ slobode lišena osoba inicijala L.T.

U nastavku aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva „Damask“, na osnovu potrage koju je raspisala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA), policijski službenici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas su (3.12.2014. godine), na području općine Zenica, slobode lišili osobu inicijala L.T. (1971). Osobu lišenu slobode, radi daljeg postupanja, preuzeli su službenici SIPA-e.

Navedena osoba lišena je slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo iz člana 201. KZ BiH „Terorizam“, u vezi sa krivičnim djelom iz člana 202d KZ BiH „Organiziranje terorističke grupe“ i članom 248. KZ BiH „Pripremanje“.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e pretresli su, 3.9.2014. godine, stambeni objekat koji koristi L.T. Pomenuta osoba tada nije pronađena na adresi stanovanja, te je za njom SIPA raspisala potragu.

Osoba lišena slobode privedena je u službene prostorije SIPA-e, gdje se nad njom vrši kriminalistička obrada, nakon čega će se, shodno uputama postupajućeg tužioca, odlučiti o njenom daljem statusu.