Tim „LUTKA“ nastavlja sa radom - rasvijetljen pokušaj ubistva Senada Krehe

U nastavku intenzivne istrage koja se provodi u predmetu kodnog naziva „Lutka“, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su, 13.11.2013. godine, Tužilaštvu BiH podnijeli izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima protiv tri osobe, zbog pokušaja ubistva sarajevskog advokata Senada Krehe.

Tokom intenzivne istrage, pripadnici SIPA-e uspjeli su rasvijetliti i dokumentirati pokušaj ubistva navedene osobe, koji se dogodio 8.9.2011. godine u UO „Pravda“, ul. Radićeva broj 4, općina Centar, u Sarajevu.

SIPA nastavlja aktivnosti radi prikupljanja dodatnog dokaznog materijala, te utvrđivanja veoma složenih motiva za izvršenje ovog krivičnog djela.

Istražni tim SIPA-e kodnog naziva „Lutka“ aktivno nastavlja sa radom, s ciljem rasvjetljavanja velikog broja ubistava, razbojništava, iznuda i drugih teških krivičnih djela, koja su po svom intenzitetu i načinu izvršenja ozbiljno narušila sigurnost građana BiH, te se može očekivati da će se u narednom periodu rasvijetliti i druga počinjena krivična djela, o čemu će javnost biti informirana.