Operativna akcija „Green“

SIPA lišila slobode dvije osobe zbog neovlaštenog prometa opojnim drogama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), 25.4.2017. godine, realizirali su akciju kodnog naziva „Green“, usmjerenu protiv neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Postupajući po naredbi Tužilaštva BiH i naredbi Suda BiH, SIPA je na području Bijeljine pretresla dva stambeno-poslovna objekta, kao i dva vozila u vlasništvu osoba za koje postoje osnovi sumnje da su izvršile krivično djelo organizirani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Dvije osobe su lišene slobode, a prilikom pretresa pronađeno je i privremeno oduzeto oko 20 kg zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „skank“, upakirane u plastične transparentne vreće različite težine (50 komada), pet manjih boca sa crnom tečnošću koja svojim izgledom asocira na „kanabis ulje“, više komada municije različitog kalibra, jedno manje pakovanje praškaste materije smećkasto-žute boje koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, jedna pvc vrećica sa preko 50 sjemenki koje izgledom asociraju na „kanabis sativu“ i dva mobilna telefona sa dvije SIM kartice. Pronađeni predmeti i tragovi će se koristiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Nakon kriminalističke obrade, osobe lišene slobode bit će predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.