Rezultati testa pismene provjere znanja kandidata za čin mlađi inspektor

U skladu sa članom 5. Odluke o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu i članom 13. Poslovnika o radu Komisije za izbor kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu, objavljujemo listu kandidata koji su pristupili testiranju i obavještavamo o rezultatima testa općeg znanja sa testiranja izvršenog 14.03.2017. godine u Istočnom Sarajevu.

NAPOMENA: Maksimalan broj bodova koje kandidat može osvojiti na testu općeg znanja je 40, a minimalan 30 bodova. Svi kandidati koji su osvojili manje od 30 bodova isključuju se iz daljeg procesa odabira.

Komisija će, u skladu sa brojem osvojenih bodova, ocijeniti kandidate prema sljedećim kriterijima: 30 do 32 boda – ocjena 2, 33 do 35 bodova – ocjena 3, 36 do 38 bodova – ocjena 4 i 39 do 40 bodova – ocjena 5.

Kandidati koji su zadovoljili na testu općeg znanja naknadno će biti obaviješteni putem web stranice Agencije o mjestu i vremenu testiranja fizičkih sposobnosti.

Konačnu listu možete pogledati ovdje.