Pripadnici SIPA-e učestvovali na Prvoj internacionalnoj radionici specijalnih policijskih jedinica

U periodu od 14.11.2013. do 17.11.2013. godine, na poziv komandanta specijalne policijske jedinice Republike Turske Cemila Tonbula, dva pripadnika SIPA-e prisustvovala su Prvoj internacionalnoj radionici specijalnih policijskih jedinica, koja je održana u Antaliji, Republika Turska.

Na radionici su učestvovali i predstavnici specijalnih policijskih jedinica iz Turske, Albanije, Alžira, Azerbejdžana, Gruzije, Kazahstana, Tirgistana, Kosova, Makedonije, Pakistana, Saudijske Arabije, Sudana, Jordana i Tunisa.

U okviru predavanja obuhvaćene su teme iz oblasti borbe protiv terorizma i organiziranog kriminala, s posebnim akcentom na regionalnu i međunarodnu saradnju u borbi protiv ovih vidova kriminala.

Predavanja koja su realizirali eminentni eksperti iz navedenih oblasti i razmjena stečenih iskustava i znanja, dodatan su podsticaj da sve zemlje učesnice radionice ostanu istrajne u borbi protiv najozbiljnijih sigurnosnih prijetnji današnjice na globalnom nivou.

„Ovakav vid profesionalne saradnje i razmjene iskustava između specijalnih policijskih jedinica u regionu i šire, podići će našu spremnost na još veći nivo”, rekao je komandant Jednice za specijalnu podršku SIPA-e Mirsad Vilić, koji je prisustvovao navedenoj radionici.