POZIV KANDIDATIMA ZA TEST FIZIČKE SPOSOBNOSTI ZA ČIN POLICAJAC

U skladu sa Odlukom o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (čl. 3. i 7.) i Poslovnika o radu Komisije (član 14.), obavještavamo kandidate koji su položili test općeg znanja da treba da pristupe testu fizičke sposobnosti.

Testiranje fizičke sposobnosti sastoji se od mjerenja nivoa motoričkih sposobnosti kandidata upotrebom standardiziranih testova i normativnih tablica. Kod normativa procjene motoričkih sposobnosti boduje se svih osam testova skalom od 0 do 5 bodova, pri čemu je moguće ostvariti maksimalno 40 bodova. Kandidat nije zadovoljio test fizičke sposobnosti ukoliko su dva testa vrednovana sa 0 bodova bez obzira na ukupan ostvaren broj bodova na testovima fizičke sposobnosti, odnosno ukoliko ostvari manje od 24 boda, isključuje se iz daljeg procesa odabira.

Prije testa fizičke sposobnosti kandidati su obavezni potpisati izjavu da dobrovoljno pristupaju testu fizičke sposobnosti, te da su upoznati da u slučaju povrede Agencija ne snosi odgovornost.

Kandidati su dužni poštovati pravila kućnog reda institucije u kojoj se vrši testiranje i obavezno ponijeti važeći identifikacioni dokument i sportsku opremu (patike, sportska majica, trenerka).

Kandidati koji nisu ostvarili dovoljan ukupan broj bodova na testu općeg znanja te su ocijenjeni ocjenom 1 i kandidati koji se nisu odazvali pozivu za testiranje isključuju se iz daljeg procesa odabira.

U skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik BiH“, br. 49/06 i 76/11), Liste kandidata su objavljene putem dodijeljenih šifri.

Testiranje fizičke sposobnosti bit će realizirano u Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“, ulica Halilovići bb, općina Novi Grad, Sarajevo.

Listu kandidata po šiframa za testiranje fizičke sposobnosti možete preuzeti ovdje.