POZIV KANDIDATIMA ZA PROVJERU ZDRAVSTVENOG STANJA ZA ČIN POLICAJAC

Na osnovu ukupnog zbira rezultata dosadašnjih testiranja, a u skladu sa Odlukom o metodu, načinu i sistemu bodovanja testiranja kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (čl. 3. i 10.) i Poslovnikom o radu Komisije za izbor kandidata za polaznike osnovne obuke – kadeta u Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (čl. 6. i 19.), obavještavamo kandidate da treba da dođu na provjeru zdravstvenog stanja.

Provjeru zdravstvenog stanja vrši ovlaštena zdravstvena ustanova i podrazumijeva ljekarski pregled, psihološki pregled, uključujuči test i intervju.

U slučaju da kandidat ne zadovolji na provjeri zdravstvenog stanja, eliminira se iz daljeg postupka izbora.

Provjera zdravstvenog stanja obavit će se 22.03.2018. godine u Domu zdravlja Istočno Sarajevo, ul. Stefana Nemanje broj 1 Istočno Novo Sarajevo, sa početkom u 07,00 sati.

Kandidati su dužni prije početka ljekarskog pregleda da se jave u Dom zdravlja u sobu općih, pravnih i kadrovskih poslova (prvi sprat) i da ponesu identifikacioni dokument.

Takođe, kandidati su dužni da poštuju pravila kućnog reda zdravstvene institucije u kojoj se vrši provjera zdravstvenog stanja.

Lista kandidata po šiframa koji se pozivaju na provjeru zdravstvenog stanja 22.03.2018. godine od 07,00 sati