Operativna akcija „Taxa“ – slobode lišene dvije osobe

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu juče su (9. 11. 2023. godine) na području Bijeljine i Graničnog prelaza Rača realizirali operativnu akciju „Taxa“ zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela „Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja“ i „Falsifikovanje isprave“, propisana Krivičnim zakonom Republike Srpske.

U okviru akcije pretresene su četiri lokacije i lišene slobode dvije osobe, koje su u prostorijama SIPA-e kriminalistički obrađene i ispitane u svojstvu osumnjičenih, nakon čega su u zakonskom roku predate u dalju nadležnost Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta poslovna dokumentacija kao i forenzičke kopije sadržaja tri računara u digitalnom obliku i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

Navedene aktivnosti provedene su po nalogu Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.