Kadeti desete generacije SIPA-e položili zakletvu

U prostorijama Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Istočnom Sarajevu danas je (29.12.2020. godine) 10 kadeta SIPA-e položilo svečanu zakletvu pred zamjenikom ministra sigurnosti BiH Nedeljkom Jovićem. Polaganjem zakletve oni su zvanično stupili na dužnost policijskih službenika u SIPA-i u činu mlađi inspektor.

Nakon što su prošli rigoroznu selekciju u okviru konkursne procedure za prijem kadeta SIPA-e, 10 polaznika pohađalo je i uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina mlađi inspektor, koju je provela Agencija za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

Direktor SIPA-e Darko Ćulum čestitao je kadetima i rekao je da se od njih očekuje da rade zakonito, profesionalno i požrtvovano. Izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je SIPA od danas ojačana mladim kadrovima, te kadetima čestitao i poručio da policijski posao obavljaju časno i odgovorno i svojim zalaganjem doprinesu ukupnim rezultatima i uspjehu SIPA-e.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i zamjenik direktora SIPA-e Đuro Knežević i šef Kabineta zamjenika ministra sigurnosti BiH Boris Ivanović.