Direktor OSA-e Almir Džuvo posjetio SIPA-u – Zajedničkim radom do rezultata

Direktor Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (ОSA) Almir Džuvo posjetio je danas (23.12.2014. godine) Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA) i sastao se sa direktorom Goranom Zubcem.

Na sastanku je razgovarano o rezultatima rada i posljednim realiziranim operativnim akcijama, s posebnim akcentom na zajedničke aktivnosti OSA-e i SIPA-e u proteklom periodu.
Obostrano je zaključeno da je dosadašnja saradnja bila izuzetno uspješna, te da se samo zajedničkim naporima mogu postići dobri rezultati u borbi protiv najsloženijih vidova kriminala u BiH i šire.

Direktor SIPA-e zahvalio se na dosadašnjoj saradnji koja je naročito došla do izražaja prilikom rada na složenim predmetima iz oblasti terorizma, organiziranog kriminala i korupcije, u šta su se građani BiH mogli uvjeriti tokom godine.

Dogovoreni su konkretni pravci djelovanja u složenim operativnim aktivnostima koje će zajednički provoditi SIPA i OSA u skladu sa programskim orijentacijama predviđenim u Strategiji za borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini za period 2014-2016. godine.